De Mocca d'Or Foundation

Met de introductie van onze Earth Coffee is een speciale stichting opgericht genaamd de Mocca d’Or Foundation. Het doel van deze stichting is een aantal goede doelen te ondersteunen. Dit doen wij op twee manieren:

We doneren in samenwerking met Earth Concepts (van het bekende Earth Water) aan verschillende waterprojecten. Bekijk de projecten via www.earthwater.nl. Daarnaast doneren we via de Mocca d’Or Foundation aan projecten die direct een verbetering opleveren in de levensomstandigheden van de lokale bevolking op de koffieplantages.

De Mocca d'Or Foundation ondersteunt momenteel twee grote projecten in Guatemala. Op onze website en facebookpagina kunt u deze en toekomstige projecten volgen.

Project 1:
Nieuwe kachels en toiletvoorzieningen in de koffiegemeenschap van San Rafael Las Flores, Guatemala. Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met Efico.

Project 2:
Drinkwater via een nieuw waterleidingsysteem in Se’Balam, Guatemala. Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met Stichting Ayuda Maya.

Project 3:
41 kranen met drinkwater voor 40 families en 1 school in Sierra de Chama, Guatemala. Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met Stichting Ayuda Maya.

Project 4:
Door onder andere de aanleg van een koffieplantage wordt een basisschool in Dhanka, West-Ethiopië uitgebreid. Dit geeft de allerarmste kinderen daar de mogelijkheid tot het volgen van onderwijs. Door (betere) scholing komt er meer kans op werk voor de lokale bevolking. Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met Stichting Schoolproject Ethiopië.