EARTH COFFEE

EARTH Coffee bestaat uit twee melanges en betreft een échte kwaliteitskoffie. De melanges zijn ontstaan uit een samenwerking tussen EARTH Concepts, van het welbekende Earth Water, en koffiebranderij Mocca d'or. 

De melanges

EARTH COFFEE - Melange I

 

Melange Espresso betreft een espressomelange die voor 100% bestaat uit Arabica bonen. De ruwe koffiebonen zijn afkomstig van Peru, Mexico en Guatamala. De koffie is biologisch, vol en zacht van smaak met een intens aroma. Deze melange is dus uitermate geschikt voor de bereiding van een espresso als koffiespecialiteit.

Melange Crema betreft een lungomelangedie voor 100% bestaat uit Arabica bonen. De ruwe koffiebonen zijn afkomstig van het Afrikaanse land Ethiopië en het Zuid - Amerikaanse land Colombia. Deze biologische koffie is vol van smaak met nuances van cacao en is daarbij notig in de afdronk. Deze melange is dus uitermate geschikt voor lungo als koffiespecialiteit.

 

Branden en verpakken

Versheid wordt gegarandeerd door het branden van kleine batches, die direct vanuit de branderij worden geleverd. De koffie wordt gebrand volgens het slow-roast principe. Dit zorgt voor de optimale smaak- en aroma ontwikkeling.

EARTH Coffee is verpakt in een speciaal ontwikkelde folie dat geen aluminium of PVDC bevat waardoor duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en kwaliteitseisen worden gewaarborgd.

Consumeer en steun projecten

Door het consumeren van EARTH Coffee steun je projecten van EARTH Concepts & de Mocca d’Or foundation. EARTH Concepts doneert 100% van de nettowinst aan waterprojecten in Azië en Afrika. De gefinancierde projecten zijn te volgen op earthwater.nl.

Daarnaast doneert Mocca d’Or via de Mocca d’Or Foundation aan projecten die direct een verbetering opleveren in de levensomstandigheden van de lokale bevolking op de koffieplantages.

Bekijk onze projecten

 

Totaalconcept

EARTH COFFEE is een MVO gericht totaalconcept. Naast de bonenmelanges, maken de hippe servieslijn, de speciale biologische suikersticks en melkcups het koffieconcept compleet! Voor het Coffee-to-go concept heeft Mocca d’Or speciale biologisch afbreekbare kartonnen bekers.

Past dit concept in uw zaak?