Wat onderscheidt goede koffiebonen van een mindere koffiebonen? Mocca d'Or geeft je vier tips om goede koffiebonen te herkennen. Speciaal voor de koffiepurist!

#1  Roostertijd koffiebonen

Er zijn verschillende manieren om koffiebonen te roosteren. De beste koffiebranderijen kiezen ervoor om koffiebonen langzaam te roosteren. Dit proces wordt slow roasting genoemd. Dit gebeurt in de authentieke trommelbranders. Het kost meer tijd, maar dit komt de smaak en het aroma ten goede. 

#2  Versheid koffiebonen

Vers geroosterde koffiebonen zijn het lekkerst. De oliën in koffiebonen drogen naarmate de tijd verstrijkt op. Daarom is het belangrijk dat bonen goed zijn verpakt en dat er een houdbaarheidsdatum op de zak staat. Nog beter is het wanneer de roosterdatum op de verpakking staat, maar dit is zelden zo. De verpakking van de koffiebonen van Mocca d'Or bevat speciale lagen, waaronder een dunne EVOH-laag. Hierdoor blijven de bonen van Mocca d'Or langer vers. Daarnaast worden de koffiebonen van Mocca d'Or in Nederland geroosterd en direct verzonden, waardoor de tijd tussen roosten en levering zeer kort is.

#3  Welk land?

Een lekkere koffie is vaak een kwestie van smaak. Overal ter wereld wordt koffie verbouwd, zoals in landen als Brazilië, Colombia en Indonesië. De ene koffie smaakt zoet, de andere heeft een kruidige nadronk en weer een andere koffie is iets bitter. Experimenteer om de juiste boon te kiezen. Wij van Mocca d'Or adviseren om sowieso voor Arabica te gaan en niet voor Robusta. Robusta is vaak bitter en wordt gebruikt voor instant-koffie. Arabica is zachter en genuanceerder qua smaak.

#4  Goede plantage

Lang voordat een koffiebranderij in beeld komt, groeit er ergens ter wereld een koffieplant met koffiebessen. Goede koffie begint hier. De kwaliteit van de plantage, de liefde van de boer voor zijn koffieplanten, de juiste technieken om te oogsten: het telt allemaal mee. Zorg dat je altijd het verhaal achter de zak kent. Waar en hoe is de koffieplant gegroeid? Is de koffie biologisch? En is het fair trade?

Goede koffie proeven?

Bekijk het assortiment met goede koffiebonen van Mocca d'Or en vraag een zak verse bonen aan. Eén van onze favoriete soorten is Earth Coffee: 100% biologische espressokoffie van koffiebonen uit Peru, Nicaragua en Guatemala.