FAIR trade coffee

 • Kwalitatief hoogwaardig koffieconcept met EIGEN duurzaam gedachtegoed.
 • De koffie wordt met uiterste zorg ingekocht, getest en gebrand.
 • Café del Mar is onderscheidend en biedt bedrijven en horecazaken die ook duurzaam ondernemerschap omarmen een uniek koffieconcept.
 • In samenwerking met Stichting Solidaridad leveren wij een maatschappelijke bijdrage voor eerlijker werk en economische groei.
 • We streven naar eerlijkheid in de keten en duurzame samenwerkingen met de juiste partners.
 • Het Café del Mar assortiment bestaat uit zes verschillende koffies, variërend van Single Origins & melanges.
 • Café del Mar is exclusief dealer van het hoogwaardige machinemerk Jura.
 • Naast de koffie is er een mooi bijpassend Around the Cup assortiment.

 

Eigen FAIR trade gedachtegoed met Solidaridad

Met de verkoop van onze Café del Mar koffie leveren wij een maatschappelijke bijdrage aan eerlijker werk en economische groei. Dit doen we door een deel van de omzet (0,75 cent per verkochte kilogram) te doneren aan een fonds, dat onder beheer staat van Stichting SolidaridadWe ondersteunen op deze manier de boeren uit de regio van herkomst waarbij we met name de boeren ondersteunen die hulp nodig hebben bij de aankoop van landbouwgrond, nieuwe koffieplanten en het aanbrengen van biodiversiteit. Deze afdracht is een veelvoud van andere fair trade concepten. 

Verantwoorde consumptie en productie

Met ons product zijn we constant bezig om te kijken hoe we duurzamer kunnen worden. Dit doen we al met de volgende mooie initiatieven:
 • We bieden een recyclingservice aan voor alle disposables.
 • Van het opgehaalde koffiedik wordt hoogwaardige compost gemaakt.
 • Per juni 2023 bezorgen we alleen nog maar met elektrisch vervoer, daarmee dragen we bij aan de afname van schadelijke gassen.

Dealer van Jura Koffiemachines

Geniet van een kopje vloeibaar goud met Jura & Café del Mar koffie.
Wij plaatsen Jura koffiemachines in de gehele randstad. Kijk op onze website voor de aanschaf van koffiemachines, lease-info en proefplaatsingen.

Sociaal en op ambachtelijke wijze verpakt

De productie van de koffielabels en bestickering van de koffiezakken wordt verzorgd door Stichting Scorewald, een antroposofische zorginstelling in Schoorl. Scorlewald heeft een ambachtelijke werkplaats waar mensen met een verstandelijke beperking zowel wonen als werken. Zij dragen dan ook vol trots een steentje bij aan onze verpakking.

 

Totaalconcept

Het Café del Mar koffieconcept heeft naast de zes verschillende melanges ook een eigen servieslijn, to-go bekers en suikerzakjes. Op deze manier maakt u uw koffiepresentatie compleet. 

 

 

Benieuwd of Café del Mar binnen uw organisatie past? Neem dan gerust contact met ons op of neem een kijkje op de website!

CONTACT