Mocca d'Or gaat vernieuwbouwen!

1 oktober 2018

Mocca d’Or groeit! We gaan vernieuwbouwen; Koffiebranderij in Zwolle wordt uitgebreid en gemoderniseerd.

Een prachtig nieuw modern pand, dat tweemaal zoveel ruimte gaat bieden voor verdere groei de komende jaren en geheel toegespitst is op moderne ambacht en koffiebeleving.

Op 25 september was het zover; het contract voor de bouw van het nieuwe pand van Koffiebranderij Mocca d’Or te Zwolle werd getekend! Door de enorme groei de afgelopen jaren, was de stap naar een grotere bedrijfsruimte een logisch gevolg. Aan architect Tim Versteegh en Bouwbedrijf Aan De Stegge Twello de eer om in 2019 een compleet vernieuwd en groter pand te realiseren, dat een mix wordt van koffiebranderij, productie en opslag, experience center, kwaliteitslab, opleidingscentrum, Technische Dienst en kantoren.

Mocca d’Or pand 2.0
Vanaf januari 2019 zullen de eerste bouwactiviteiten van start gaan, op de locatie aan de Curieweg te Zwolle waar Mocca d’Or nu al gevestigd is. Er zal gefaseerd worden uitgebreid, gesloopt en gebouwd, terwijl de productie blijft draaien.

Kenmerkend voor het nieuwe pand is de moderne, industriële uitstraling dat een open werkomgeving biedt. De liefde voor koffie, de ambacht en expertise wordt met trots gedeeld met anderen. Het pand is transparant met veel glas dat zowel aan de buitenzijde als van binnenuit gasten letterlijk een kijkje in de keuken biedt van de koffiebranderij. Het koffiebranden en het productieproces zal dan ook zichtbaar zijn vanuit andere ruimtes.

De moderne ambacht en koffiebeleving zal verweven zijn door het gehele pand. Er komt een prachtig nieuw kwaliteitslab voor het testen en ontwikkelingen van (nieuwe) koffierecepturen. Een enorm experience center biedt gasten een prettige ontvangst en een compleet overzicht van de mooiste espressomachines, de verschillende Mocca d’Or koffieconcepten en theeproducten. Daarnaast biedt het pand ruimte voor tweemaal zoveel opslag, een opleidingscentrum met alleen de beste apparatuur, kantoren en een Technische Dienst.

Nieuwbouw biedt ook mooie kansen op het gebied van verduurzaming. Het nieuwe pand zal zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn voor energie.
Koffiebranderij Mocca d’Or – een bedrijf met historie
De branderij van Mocca d'Or heeft een lange traditie in het ambachtelijk branden van kwaliteitskoffie. In 1930 begonnen als Algra koffie in Zwolle, heeft het zich ontwikkeld tot een toonaangevende speler in de Nederlandse koffiemarkt. Mocca d’Or is gevestigd in Zwolle, Breda en Heiloo en heeft ruim 70 medewerkers.

Eigenaar Wouter Jansen van Velsen heeft met zijn daadkracht en ondernemerschap de afgelopen jaren het bedrijf enorm versterkt met vernieuwing, passend bij de markt. Hier hoorden onder andere de succesvolle lancering van het EARTH Coffee concept bij en de uitbreiding met Koffie en Thee Speciaalzaak Het Konkeltje en recentelijk Santas Koffie, dat voor Mocca d’Or een geweldig ankerpunt is in Rotterdam en omgeving. Mocca d’Or is exclusief partner van Nuova Simonelli espressomachines en koffiemolens (partner van de SCAE en machine partner van het World Barista Championship), EGRO en Bradley’s thee.