Het Konkeltje bestaat 40 jaar!

5 november 2019

Het Konkeltje bestaat 40 jaar! Het Konkeltje aan de Dijkstraat is een begrip in Zwolle; met meer dan 25 soorten koffie en 150 soorten thee, vele cadeau artikelen en eigen schenkerij is Het Konkeltje één van de meest exclusieve speciaalzaken van de stad! Van woensdag 6 t/m 9 november viert Het Konkeltje feest; voor klanten zijn er vele mooie acties in de winkel gedurende deze dagen.

Historie Het Konkeltje – waar het begon
In 1933 startte de familie Algra aan de Thorbeckegracht met het branden van kwaliteit koffiebonen die onder het merk Orla werden verkocht aan winkels in de drie noordelijke provincies. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verdween het merk uit het assortiment, maar na de eeuwwisseling kwam het merk weer terug. In 1979 opende de familie Algra een winkeltje aan de Dijkstraat, naast de koffiebranderij, genaamd ’t Konkeltje.

De naam Konkeltje
De naam Konkeltje komt van het woord Konkel. Een konkel is een koperen ketel waar water in werd gedaan. Als het kookte, was het konkeltijd en werd er koffie en thee gedronken.

Koffiebranderij Mocca d’Or
De winkel valt onder de vlag van Koffiebranderij Mocca d’Or; tevens een begrip in Zwolle. Mocca d’Or is een prachtig en ambachtelijk bedrijf met vestigingen in Zwolle, Breda en Heiloo en roostert al sinds 1930 de beste koffie volgens het unieke SlowRoast® brandprocedé. Hiermee wordt de kwaliteit en de smaakbeleving van de koffieboon optimaal benut. Kwaliteit staat bij Het Konkeltje hoog in het vaandel. Het gehele koffie-assortiment van Het Konkeltje bestaat dan ook uit de koffiebonen van Koffiebranderij Mocca d’Or.

Bij Het Konkeltje vindt men de lekkerste koffie en thee voor thuis, maar kan men ook genieten van een heerlijke espresso, cappuccino of kwaliteit thee. Van woensdag 6 tot en met zaterdag 9 november biedt Het Konkeltje wegens het 40 jarig bestaan van de winkel, geweldige acties voor alle koffie- en theeliefhebbers. En bezoekje aan het Konkeltje is hoe dan ook een heerlijke geur- en smaakbeleving!