Commerciële Spin in het Web (32-40 uur)

4 februari 2020


COMMERCIËLE SPIN IN HET WEB (32-40 uur)

Koffiebranderij Mocca d'Or – horecaklanten/ koffie-en thee speciaalzaken - MBO+

Mocca d’Or is een koffiebranderij die sinds 1930 ambachtelijke koffie brandt, maalt, verpakt en distribueert. Mocca d’Or is met de merken Mocca d’Or, Earth Coffee en Santas een van de snelst groeiende bedrijven op de Nederlandse koffiemarkt en biedt landelijke dekking met vestigingen in Zwolle, Breda en een servicepunt voor technisch onderhoud in Heiloo. Mocca d’Or is gepositioneerd als een premium koffiemerk met een hoog kwaliteitsimago voor horeca, bedrijven en koffie- en thee speciaalzaken. De koffie wordt gebrand volgens het unieke Slowroast principe.

De bedrijfscultuur binnen de Mocca d’Or organisatie is als volgt te omschrijven: vakkundig, enthousiast, klantgericht, kwaliteitsbewust en gedreven. Recent is het bedrijfspand volledig verbouwd en gemoderniseerd.

Functieomschrijving
Vanuit het kantoor in Zwolle werk je in een team van vier collega’s op de binnendienst met wie je samen verantwoordelijk bent voor het klantcontact. Je hebt zowel via telefoon en mail als persoonlijk contact met klanten. Per dag komen er vanuit het hele land tientallen telefoontjes binnen met orders en vragen m.b.t. o.a. levertijd, service maar ook over speciale aanbiedingen. Steeds meer orders komen via de webshop. Deze controleer en accordeer je. Tevens behandel je vragen die binnenkomen via de mail. Je stelt, deels in samenwerking met een collega van de buitendienst, offertes op, brengt deze uit en bewaakt de voortgang. Je verzorgt de administratieve afhandeling, archivering, correspondentie en klachtafhandeling. Daarnaast beantwoord je adviesvragen over koffiesoorten en –machines. In overleg met de buitendienst collega bel je proactief klanten om uitbreiding van het assortiment te bespreken en de relatie te onderhouden.

Ook vertegenwoordig je Mocca d’Or op vakbeurzen en ga je regelmatig een dag mee naar klanten met een collega van de buitendienst. Je ontvangt klanten die voor afspraken met collega’s komen en verkoopt koffiemachines in de showroom. Intern heb je contact met medewerkers van alle afdelingen binnen het bedrijf, je levert bijvoorbeeld regelmatig input aan de afdeling Marketing over wat er speelt bij klanten en denkt met hen mee over nieuwe acties.

Het tempo waarin werkzaamheden elkaar opvolgen en afwisselen is hoog en de zaken waar jij je mee bezig houdt, bestaan uit veel details. Je hebt te maken met een grote diversiteit aan mensentypen met wie je allemaal een goede relatie opbouwt en onderhoudt. De sfeer is zowel informeel als professioneel te noemen, waarbij persoonlijke aandacht belangrijk is om je te onderscheiden en klanten tevreden te houden.

Functie-eisen
Je beschikt minimaal over een afgeronde MBO opleiding en HBO werk en -denkniveau, gecombineerd met minimaal enige werkervaring. Affiniteit met horeca is een must. Je hebt een goede telefoonstem, uitstekende kennis van Microsoft Office en een goede beheersing van de Engelse taal. Je bent woonachtig in Zwolle of omgeving.

Persoonskenmerken
Je bent een positief ingesteld, enthousiast persoon die er de uitdaging in ziet de klant zo goed en snel mogelijk van dienst te zijn. Binnen de grote diversiteit aan werkzaamheden kun je snel schakelen, goed omgaan met hectiek, prioriteiten stellen, weet je tegelijkertijd overzicht te houden en verlies je belangrijke details niet uit het oog. Je hebt een hoge denksnelheid en een primair en praktisch reactievermogen. Door jouw uitstekende communicatieve vaardigheden maak je makkelijk contact met mensen en weet je goede relaties op te bouwen met zeer uiteenlopende menstypen. Je hebt tevens een goed commercieel gevoel waardoor je op de juiste manier omgaat met klanten, hen weet te binden en verkoopkansen ziet. Je bent samenwerkingsgericht, hebt gevoel voor humor en bent een leuke aanvulling op het team.

Interesse
Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.