Koffiebranderij Mocca d’Or Official Partner van het Gastronomisch Gilde

23 mei 2023

Koffiebranderij Mocca d’Or Official Partner van het Gastronomisch Gilde

Een samenwerking die bijdraagt aan het bieden van kennis, keuze en inspiratie voor de Nederlandse gastronomie.

Niels te Vaanhold van Mocca d’Or: Q-Grader en Nederlands Barista Kampioen 2023


 Koffiebranderij Mocca d’Or en het Gastronomisch Gilde slaan de handen ineen als partners. Het doel van het Gastronomisch Gilde in het verbinden, inspireren en ondersteunen van de Gastronomie, wordt door Mocca d’Or gesteund. Zo hoog als de lat ligt in de Nederlandse gastronomie en de ambitie die het Gastronomisch Gilde hierin uitdraagt, zo hoog legt Mocca d’Or de lat in het roosteren en leveren van de beste koffies en bieden van kennis, keuze en inspiratie. 


Bij Mocca d’Or geloven we heel sterk in branche gerelateerde samenwerkingen ter bevordering van de professionalisering van onze mooie horeca. Zo zijn we al jarenlang actief in het ondersteunen van vele horeca vakopleidingen en vakwedstrijden en trainen we wekelijks vele (young) professionals in onze eigen training- en inspiratieruimte in Zwolle. Deze prachtige samenwerking met het Gastronomisch Gilde, het grootste professionele netwerk in de gastronomie in Nederland, is dan ook een partnership waar we als organisatie heel trots op zijn. 

 

Ondersteunen, inspireren en verbinden 
Hans Everse, President van het Gastronomisch Gilde: “De lat ligt hoog in de Nederlandse gastronomie. Of je nu sterrenchef, kok in opleiding, gastheer, gastvrouw of leerling bent, je wilt je beroep op de beste manier uitoefenen. En in je eentje kom je ver, maar samen kom je verder. Daarom bestaat het Gastronomisch Gilde; we ondersteunen en inspireren onze leden vanuit de verbinding, bieden een groot netwerk en staan vakinhoudelijk bij om het culinaire vak goed uit te kunnen blijven oefenen en verder te kunnen verbeteren. We zijn ook blij dat Koffiebranderij Mocca d’Or ons doel omarmt en zijn ervan overtuigd dat ze met hun kennis, expertise en inspiratie een goede bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van onze leden en de Nederlandse Gastronomie” 

 

Koffie Kennis & Inspiratiedagen
Koffie is een prachtig natuurproduct dat een lange reis maakt voordat iedereen ervan kan genieten. Een reis die begint op de mooiste plantages rond de wereld waarbij elke koffiesoort een andere smaak en eigen karakter heeft, door onder andere de invloed van weersomstandigheden tijdens de groei, het land van herkomst, de bodem en omliggende gewassen. Hierdoor is koffie een prachtige aanvulling binnen de gastronomie waarbij het vele kansen biedt om alle smaakzintuigen te prikkelen. 

Daarom zal Koffiebranderij Mocca d’Or in 2023 leden van het Gastronomisch Gilde uitnodigen om deel te nemen aan speciaal georganiseerde Koffie Kennis & Inspiratiedagen, onder begeleiding van Q-Grader en Nederlands Barista Kampioen Niels te Vaanhold van Mocca d’Or. 

 

Over Koffiebranderij Mocca d’Or 
Mocca d’Or is een koffiebranderij die sinds 1930 op ambachtelijke wijze koffie brandt, maalt, verpakt en distribueert. Met de merken Mocca d’Or, Earth Coffee, Santas Koffie, Café del Mar, YesPlease en Fazenda Specialty Coffee is Mocca d’Or een vooraanstaand speler op de Nederlandse koffiemarkt. Meer informatie over Koffiebranderij Mocca d’Or is te vinden op https://www.moccador.nl/ 

 

Over het Gastronomisch Gilde 
Het Gastronomisch Gilde is het grootste professionele netwerk in de gastronomie in Nederland. Daarnaast is het de enige internationale, door WorldChefs erkende gastronomische vereniging. Het doel is het verbinden en ondersteunen van de witte en zwarte brigade. Zo kan iedereen in de Nederlandse gastronomie zich laten inspireren door gelijkgestemden. 

Meer informatie over het Gastronomisch Gilde is te vinden op https://gastronomischgilde.nl/