Betekenisvol ondernemen

Groeiende professionalisering gaat gepaard met een heldere focus op de toekomst. Een toekomst waarin duurzaamheid zoveel mogelijk gewaarborgd moet worden. In een wereld waar circulariteit steeds meer standaard wordt, nemen wij onze verantwoordelijkheid. Dat vinden we belangrijk! Dit doen we vanuit onze waarden Respect, Kwaliteit, Authenticiteit, Transparantie en Betrokkenheid.


Onze verschillende mooie koffie(concepten) - Van kopje naar bron!

Om het beste uit de boon te halen kopen we kwaliteitskoffie in. Veel van onze koffies zijn biologisch en/ of Fairtrade gecertificeerd. Daarnaast hebben we Direct Sourced koffies waarmee we volledige transparantie in de keten garanderen. 

Duurzame koffieconcepten.

We zijn er trots op dat we in elke duurzaamheidsbehoefte kunnen voorzien en passende koffieconcepten bieden. Naast de Mocca d'Or koffies hebben we andere merken met allen een eigen duurzaam - sociaal gedachtengoed.

Zo hebben we het biologische Earth Coffee concept waarmee we impact maken door waterprojecten van EARTH Concepts te ondersteunen en het Zero Waste concept Santas Koffie dat klanten een duurzaam totaalproduct biedt, van de koffie en bijproducten tot aan de verpakking. Zo besparen wij met onze Santas blikken maar liefst  159.247 plastic wegwerpverpakkingen op jaarbasis! Met Café del Mar streven we naar sociale gelijkheid, eerlijker werk voor de boeren en economische groei door samen te werken met Stichting Solidaridad en zorginstelling Scorlewald. Ons merk YesPlease is een duurzaam koffiecapsule concept voor de hotellerie. 

 

Direct source

Naast onze duurzame concepten bieden wij bij Mocca d'Or ook Direct Source koffie. Dit houdt in dat wij zelfstandig contact hebben gezocht met de koffieboerderij en dus direct via deze boerderij de koffie hebben ingekocht. Na inkoop hebben wij enkel een tussenpartij gezocht voor het  afhalen bij de specifieke farm en het verschepen naar Mocca d’Or; zonder verdere tussenpersonen. 

(Lees meer).


Reductie wegwerpverpakkingen
In het kader van de SUP (Single Use Plastic) Wetgeving zetten we de juiste stappen om afval te reduceren door het bieden van alternatieven voor wegwerpbekers en de inzet van single portion producten die de koffiepresentatie aanvullen. Denk hierbij aan suiker, melkcups en zoetwaren. We zullen hier steeds meer mooie stappen in nemen.

Apparatuur

Vanuit onze leveranciers is er veel oog voor duurzaamheid en innovatie en hier wordt continue op doorontwikkeld. Gebruikte materialen van machines van Nuova Simonelli, Victoria Arduino, EGRO en Lattiz zijn vaak recyclebaar, duurzaam en ze verbruiken steeds minder energie. 

Verpakkingen
Vanuit onze kwaliteitsgedachte streven we naar steeds milieuvriendelijker verpakkingen. We testen nieuwe folies en maken waar we kunnen stappen in verantwoorde materialen. 

Pand - onze trots! 

Het pand in Zwolle dat in 2019 geheel vernieuwd is, heeft ons kansen geboden op het gebied van verduurzaming. Zo heeft het gebouw een innovatief THEAC 25 systeem, wat ervoor zorgt dat de energie en restwarmte die door het koffiebranden vrijkomt wordt opgevangen en gebruikt om het pand te verwarmen. 

Dit samen met de 280 zonnepanelen op het dak zorgt ervoor dat een deel van het kantoor en de logistiek volledig energieneutraal is. Dit scheelt kosten en zorgt ervoor dat onze milieubelasting veel minder hoog is.

  

 

     

 

 

 

 

Maatschappelijke betrokkenheid
We ondersteunen vele maatschappelijke projecten zoals KIKA, VU Kinderstad en lokale sportverenigingen. We verzorgen trainingen aan mensen met een verstandelijke beperking die werkzaam zijn in restaurants. We zetten in op ondersteuning van vakopleidingen en zijn zeer gedreven in het trainen en begeleiden van jong personeel van relaties. In het belang van de bevordering van innovaties en duurzame ointwikkelingen in de markt zijn we betrokken bij Innofood, KNVKT, Future Proof Coffee Collective en SCA Nederland.