MVO

Kennis, deskundigheid, kwaliteit en commitment naar de klant zijn kernwaarden die op alle afdelingen binnen Koffiebranderij Mocca d’Or worden nagestreefd. Koffie is een prachtig product en we delen graag onze passie voor koffie met u!

Daarbij proberen wij zoveel mogelijk oog te hebben voor mens, maatschappij en milieu. Wij vinden het belangrijk om hieraan ons steentje bij te dragen.

 

Duurzaam ketenbeheer

We hebben veel Biologische en/of Fairtrade gecertificieerde koffies in ons assortiment. Daarnaast bieden ons biologische Earth Coffee concept en MVO concept Santas Koffie, klanten een duurzaam totaalproduct, van de koffie en bijproducten tot aan de verpakking. Santas koffie is een MVO totaalconcept met oog voor mens en milieu.

(Lees meer).

 

Onlangs zijn we gestart met Direct Source koffie. Dit houdt in dat wij zelfstandig contact hebben gezocht met de koffieboerderij en dus direct via deze boerderij de koffie hebben ingekocht. Na inkoop hebben wij enkel een tussenpartij gezocht voor het  afhalen bij de specifieke farm en het verschepen naar Mocca d’Or; zonder verdere tussenpersonen. 

(Lees meer).

 

Duurzaam pand

Wegens de groei is het pand in Zwolle geheel vernieuwd in 2019. De nieuwbouw heeft ons kansen geboden op het gebied van verduurzaming. Zo heeft het nieuwe gebouw een innovatief THEAC 25 systeem, wat ervoor zorgt dat de energie en restwarmte die door het koffiebranden vrijkomt wordt opgevangen en gebruikt om het pand te verwarmen. (Lees meer).

Dit samen met de 280 zonnepanelen op het dak zorgt ervoor dat een deel van het kantoor en de logistiek volledig energieneutraal is. Dit scheelt kosten en zorgt ervoor dat onze milieubelasting veel minder hoog is.

 

Duurzame koffieapparatuur

De Appia Life is gemaakt op basis van het succes van de Appia. Met zijn hoge productiviteit en prestaties, wordt deze machine door duizenden Barista’s wereldwijd gewaardeerd. De Appia Life is eenvoudig en innovatief. De Appia Life is ontworpen om energie te besparen en kosteneffectief te zijn. Het stroom verbruik is met 13% gereduceerd t.o.v. zijn voorganger. Er zijn duurzamere materialen gebruikt bij de productie      waardoor de belasting op het milieu met 20% is gereduceerd.


De EAGLE ONE is de nieuwste espressomachine van Victoria Arduino en is kenmerkend wegens het unieke compacte design, de performance en duurzaamheid en is daarmee The Next Level in espressokwaliteit en duurzaamheid. Het Temperature Energy Recovery System wint energie terug uit het afvalwater wat een reductie van 8% op de energiekosten geeft. New Engine Optimization reduceert het energieverbruik door middel van verbruikte materialen voor de boilers die minder hitte afgeven en isoleren. De extra hoge stoomdruk van 2,3 bar maakt het opschuimen                                                         van melk nog makkelijker. LCA (Life Cycle Assessment) geeft aan dat de                                                           Eagle One 23% minder impact op het milieu heeft.

 

Mocca d’Or Foundation

De Mocca d’Or Foundation is in 2011 opgericht met de introductie van ons MVO koffieconcept Earth Coffee. Earth Coffee is ontwikkeld in samenwerking met Earth Concepts, van het welbekende Earth Water. Earth Concepts doneert 100% van de nettowinst aan waterprojecten in Azië en Afrika. Daarnaast doneert Mocca d’Or via de Mocca d’Or foundation, een elk jaar groeiend bedrag, aan projecten die direct een verbetering opleveren in de levensomstandigheden van de lokale bevolking op de koffieplantages. (Lees meer).

Sinds de oprichting is reeds een totaalbedrag van ruim 100.000,00 gedoneerd aan de Mocca d’Or foundation. Projecten die ondersteund worden zijn geselecteerd in samenwerking met onder andere de Efico Foundation en Ayuda Maya.

 

 

Maatschappelijk betrokken

Ook spelen wij een rol in de lokale en regionale ondersteuning van de maatschappelijke projecten. Wij ondersteunen diverse sociale activiteiten, bijvoorbeeld KIKA, Pink Ribbon, VU Kinderstad en diverse lokale sportverenigingen.