Geniet je van een lekkere espresso? Of wil je jouw gasten en/of collega's verwennen met een versgebrande espresso? Bekijk de professionele espressomachines van Mocca d'Or!

De lekkerste espresso's produceer je met een professionele espressomachine. Om een espresso (of een 'shot') te maken, wordt zo'n 30 ml water van zo'n 95 graden Celsius door zeven tot tien gram koffie gestuwd. Dit gebeurt met een druk van tussen de 9 en 16 bar, gedurende 20 tot 30 seconden. Hierdoor ontstaat een overheerlijke espresso met een intense en sterke smaak en een fluweelzacht laagje crema (bestaande uit vetten en suikers die uit de koffie zijn geperst).

Naast de 'normale' espresso kan een espressomachine in de horeca gebruikt worden om bijzondere varianten te maken. Denk bijvoorbeeld aan affogato met walnoten, oftewel verdronken ijs in espresso met walnoten. Of 'Spicy Viennese Espresso': een dubbele espresso met een halve theelepel kaneel, een snufje kruidnagel, een halve theelepel allspice en een toef slagroom.

De beste professionele espressomachines

Mocca d'Or biedt verschillende professionele koffiemachines aan. Deze machines kunnen als particulier gekocht worden, maar ze zijn vooral geschikt voor horeca-ondernemingen en kantoren. De beste drie espressomachines lichten we hieronder uit.

1. De beste espressomachine op de werkvloer

De Talento Special is een fantastische volautomatische espressomachine voor in kantoren. Dit apparaat is vrijwel onderhoudsvrij, werkt geruisloos en produceert tot 240 espresso's per uur. Dankzij het strakke, industriële design past de Talento Special goed in elk interieur. De espresso's die deze machine produceert zijn heerlijk van smaak, zoals we gewend zijn van een A-merk als Nuova Simonelli. De Talento Special is overigens ook geschikt voor koffiebars, lunchrooms en restaurants.

2. De beste espressomachine voor horeca-ondernemingen

Afhankelijk van de grootte van een horeca-onderneming adviseren wij een halfautomaat met twee of drie groepen. Een compacte, mooie machine is de Appia II. Deze machine bieden we in verschillende uitvoeringen aan: van één tot drie groepen. Het oppervlak is slechts veertig centimeter, maar toch levert de Appia II eerste klas espresso's. Dit komt door het Soft Infusion System. De machine corrigeert fouten bij het aandrukken van de koffie in de filterdrager, waardoor een espresso niet kan mislukken. Nog een tandje professioneler? Kies dan voor de Black Eagle: de Porsche onder de koffiemachines. Een blikvanger!

3. De beste espressomachine voor thuis

De belangrijkste vraag is: wil je een halfautomaat of volautomaat? De meeste particulieren zullen voor een volautomaat gaan, waarbij de koffiebonen door de machine worden gemalen en er automatisch een espresso wordt gecreëerd. Bij een halfautomaat moet je zelf een aantal handelingen doen, zoals koffie in de filterdrager doen. Een volautomaat is praktischer. Heb je een huis vol visite, dan wil je snel kopjes koffie zetten en dat kan met een volautomaat. De Prontobar is de perfecte machine voor thuis. Deze compacte machine biedt veel dranken aan. Eén druk op de knop en alles gebeurt vanzelf.

Wil je één van deze professionele espressomachines of wil je geadviseerd worden door een koffiekenner van Mocca d'Or? Maak een afspraak of vul ons contactformulier in.