KENIA

Origine: Kenia
FarmOldonyo Sapuk
Varieteit: SL28/Ruiru 11
Verwerkingsmethode: ongewassen

De geur van deze koffie doet denken aan bosvruchten. Tijdens het drinken proef je aardbeien en bosbessenjam. De koffie heeft een volle body met een lange zoete nasmaak.


Tijdens een bezoek aan Kenya begin 2020 legden wij contact met Duncan Bush die zich voor Connect Coffee (gevestigd in Kenya) o.a. inzet voor het “Seed to Cup” project. Hierbij brengen zij kleinschalige koffieboeren farm-management skills bij, bieden zij financiële support om o.a. natuurlijke mest en kunstmest te kopen, helpen zij bij het upgraden van pulping stations en heel belangrijk: zij zorgen dat ze de koffieboeren toegang geven tot betere en eerlijkere marktprijzen!

De verwachte impact:

  • Een stijging in inkomen
  • Toegang tot farm krediet
  • Een verhoogde productiviteit
  • De mogelijkheid tot het uitrollen van een bodemconserveringprogramma
  • Efficiënt watermanagement 
  • Etc.

Wij hebben het allereerste experimental lot gekocht via Duncan: een ongewassen Kenya. Wij zijn super trots en heel erg blij dat wij deze koffie met jullie mogen delen. Er zijn niet vaak natural Kenya's beschikbaar, dus laat je verrassen door deze koffie met zijn mooie zoetheid en volle body.

Beste zetmethode/recept volgens ons: 

  • V60
  • 18 gram gemalen koffie
  • 300 ml water / 82 graden(!)
  • Opschenken in stappen van 75ml in ongeveer 3:30 minuten