Recepten speciaal voor thuis & on the go.

KOFFIERECEPT 1 - COLD BREW COFFEE SPRITZER

 


Ingredienten:

  • Cold brew coffee (1/3 glas)
  • Tonic (1/3 glas)
  • IJsblokjes
  • Sinaasappelschil

 

Bereiden:

Doe als eerste het schilletje van de sinaasappel in het glas. Doe vervolgens 3 of 4 ijsklontjes in de beker. Schenk nu tot iets onder de rand tonic in de beker. Vul af met cold brew! Je kunt dit drankje ook maken met cold brew-ijsklontjes. Dat ziet er nog feestelijker uit!

 

KOFFIERECEPT 2 - COFFEE SMOOTHIE KICKSTARTER

Deze smoothie is perfect als lunch, of voor; 'voor of na het sporten'.




Ingrediënten:

  • 1/2 banaan
  • 1/2 avocado
  • Dubbele espresso
  • Sojamelk/amandelmelk/havermelk o.i.d.
  • Dadel of kneepje honing 

 

Bereiden: 

Doe alles in de blender. Snufje kaneel erbij, koffieboontje erop; en klaar!

 

KOFFIERECEPT 3 - BOBA PEARL COFFEE

Dit drankje is een échte Aziatische trend. Zij drinken daar allemaal ’bubble-tea‘. Zoek het maar eens op op internet! Het originele recept is met thee en de bubbles, oftwel: de Tapiocaballetjes. Tegenwoordig wordt het ook in de koffie variant gemaakt, zoals wij nu doen.

 


 

Ingredienten:

  • Tapiocaparels
  • 1 Shot espresso
  • Amandelmelk / havermelk / sojamelk / volle melk

 

Bereiden:

Kook de parels minimaal 45min. totdat ze doorzichtig zijn. Het leukste is om ze in een liter filterkoffie te koken zodat de koffiesmaak erin trekt. 

Wanneer ze eenmaal doorzichtig zijn, laat je ze uitlekken en spoel je ze koel af. Je kunt er genoeg koken voor een hele dag bijvoorbeeld. Dan 2 lepels parels in de beker. Schenk een scheutje siroop erop. Dit kan elke smaak zijn. Voeg erna melk toe, tot bijna aan de rand van de beker. Als laatste doe je een espresso erbij. Klaar! Je hebt nu een super 'hot- en good looking' drankje.



KOFFIERECEPT 4 - ESPRESSO-CUBES MET MELK 

Dit drankje is heerlijk, simpel én iets wat je thuis niet snel maakt! 


 

 

BENODIGDHEDEN:

  • espresso's
  • Volle melk (of halfvol)

 

BEREIDEN:

Zet een paar espresso's en vul een een ijsblokjeshouder en zet deze in de vriezer. Als ze na enkele uren bevroren zijn doe je 4 blokjes (afhankelijk van hoe groot je glas is) in een glas, giet de melk erover ét voila! Een super lekkere, romige, coffee-based, melkspecialiteit!



THEERECEPT 1 - GREEN LEMON GINGER BOOSTER
Een heerlijk verfrissende powertea!



BENODIGDHEDEN:

  • 1 zakje Bradley's green tea lemon
  • Gember
  • Honing
  • Schil van citroen
  • Munt (optioneel)
  • IJsklontjes

BEREIDEN:

Zet de thee zoals gebruikelijk (85 graden/3-5 min) en doe er een stukje gember naar smaak in, plus een knijpje honing. Zet weg in de koelkast. Als de thee gekoeld is, vul je je glas met ijsklontjes. Doe een stukje citroenschil en/of schijfje citroen in het glas. Schenk het glas nu vol met koude thee. Optioneel nog een takje munt voor extra freshness! Klaar is je verfrissende power-tea!


THEERECEPT 2 - ROOIBOS ORANGE SLICER
Een heerlijke friszoete ice tea met fruitsmaak!

Rooibos Orange Slicer

BENODIGDHEDEN:

  • Rooibos thee
  • Sinaasappel
  • IJsklontjes

BEREIDEN:

Zet de thee zoals gebruikelijk (2 gram per kopje of 12 gram bij een liter / 100 graden / 5 min) en zet een nachtje weg in de koelkast. 
Snijd 2 plakken sinaasappel; let erop dat ze dik genoeg zijn om een satéprikker door de schil te prikken. Rijg 2 schijfjes sinaasappel aan de prikker. Knip nu op maat af en zet hem in het glas. Vul nu het glas met ijsblokjes en schenk de koude rooibos thee over de blokjes. Resultaat: een fris zoete Ice Tea met een heerlijke fruitsmaak! 

THEERECEPT 3 - CHAMPAGNE CASSIS ICE TEA
Een heerlijke, feestelijke bubbel thee!



BENODIGDHEDEN:

  • Champagne Cassis Thee
  • Spa rood
  • 1 IJsklontje

BEREIDEN:

Maak de thee iets sterker als gebruikelijk (3 gram per kopje / 80 graden / 4 min) en zet weg om te koelen.
Zodra de thee gekoeld is, schenk je 1/4 van het glas vol met thee. Dan vul je de rest van het glas met gekoelde spa rood. Doe er 1 ijsblokje en 1 mooi eetbaar bloemetje in. Santé met deze feestelijke bubbel thee!

THEERECEPT 4 - BLUE ELDERFLOWER DREAM
Dit frisse en bloemige drankje steelt de show


BENODIGHEDEN:

  • Natural blue tea
  • Vlierbloesemsiroop
  • IJsklontjes

BEREIDEN:

Maak de thee (2 gram / 160 ml water / 100 gr / 2 min) en zet weg om te koelen. Wanneer de thee gekoeld is doe je er een scheutje vlierbloesem siroop in het glas. Doe hier ijsblokjes op tot aan de rand van het glas. Schenk nu de blauwe thee over de ijsblokjes en de siroop. Door de zuren in de siroop, zal de thee van blauw veranderen naar paars. It looks like magic! 

 

ALPRO RECEPT 1 - TROPICAL ROOIBOS LATTE Tropical Rooibos Latte

BENODIGDHEDEN:

  • 6 gram rooibos (sinaasappel) thee.
  • 220 gram kokosdrink.

 

BEREIDEN:

1. Voeg de rooibos en de kokosmelk samen in een opschuim kannetje.

2. Schuim dit samen op.

3. Schenk via een theezeefje in een glas.

4. Voeg optioneel 10 ml mango siroop toe.


 

 

ALPRO RECEPT 2 - BLONDIE OAT LATTEBlondie Oat Latte

BENODIGDHEDEN:

  • 10 ml witte chocolade siroop
  • 1 shot espresso (18 gram)
  • 150 ml haverdrink

 

BEREIDEN:

1. Doe de siroop in een glas.

2. Schuim de haverdrink op.

3. Schenk in een glas.

4. Laat even staan (voor mooie laagjes).

5. Zet een espresso.

6. Schenk de espresso rustig in het midden van het glas in de melk.

7. Garneer met geschaafde witte chocolade.

 

 

ALPRO RECEPT 3 - CHOCOLATE COOKIE ICED LATTE Chocolate Cookie Iced Latte

BENODIGDHEDEN:

  • 10 ml chocolate cookie siroop.
  • 10 ml vanille siroop.
  • 1 shot espresso
  • 150 ml soyadrink of 150 ml kokosdrink
  • Ijs blokjes

 

BEREIDEN:

1. Doe beide siropen in het glas.

2. Vul je glas met ijs.

3. Doe je soyadrink of kokosdrink in het glas.

4. Giet hier voorzichtig de espresso op voor mooie laagjes.

5. Voor drinken goed roeren voor de beste smaak.

 

 

ALPRO RECEPT 4 - SPARKLING MOJITO FRIZZSparkling mojito frizz

BENODIGDHEDEN:

  • 1 pompje mojito pulp
  • 100 ml spa rood
  • 50 ml almonddrink
  • Munt / limoen
  • Ijsblokjes

 

BEREIDEN:

1. Doe de pulp in een mooi glas.

2. Vul het glas met ijs.

3. Doe de almonddrink in het glas.

4. Schenk hier de spa rood op.

5. Goed roeren!

6. Garneer af met een takje munt en schijfje limoen.