Koffierecepten speciaal voor coffee-to-go

Koffierecept 1 - Cold Brew Coffee Spritzer

 


Ingredienten:

  • Cold brew coffee (1/3 glas)
  • Tonic (1/3 glas)
  • IJsblokjes
  • Sinaasappelschil

 

Bereiden:

Doe als eerste het schilletje van de sinaasappel in het glas. Doe vervolgens 3 of 4 ijsklontjes in de beker. Schenk nu tot iets onder de rand tonic in de beker. Vul af met cold brew! Je kunt dit drankje ook maken met cold brew-ijsklontjes. Dat ziet er nog feestelijker uit!

 

Koffierecept 2 - Coffee Smoothie Kickstarter

Deze smoothie is perfect als lunch, of voor; 'voor of na het sporten'.




Ingrediënten:

  • 1/2 banaan
  • 1/2 avocado
  • Dubbele espresso
  • Sojamelk/amandelmelk/havermelk o.i.d.
  • Dadel of kneepje honing 

 

Bereiden: 

Doe alles in de blender. Snufje kaneel erbij, koffieboontje erop; en klaar!

 

Koffierecept 3 - Bobba Pearl Coffee

Dit drankje is een échte Aziatische trend. Zij drinken daar allemaal ’bubble-tea‘. Zoek het maar eens op op internet! Het originele recept is met thee en de bubbles, oftwel: de Tapiocaballetjes. Tegenwoordig wordt het ook in de koffie variant gemaakt, zoals wij nu doen.

 


 

Ingredienten:

  • Tapiocaparels
  • 1 Shot espresso
  • Amandelmelk / havermelk / sojamelk / volle melk

 

Bereiden:

Kook de parels minimaal 45min. totdat ze doorzichtig zijn. Het leukste is om ze in een liter filterkoffie te koken zodat de koffiesmaak erin trekt. 

Wanneer ze eenmaal doorzichtig zijn, laat je ze uitlekken en spoel je ze koel af. Je kunt er genoeg koken voor een hele dag bijvoorbeeld. Dan 2 lepels parels in de beker. Schenk een scheutje siroop erop. Dit kan elke smaak zijn. Voeg erna melk toe, tot bijna aan de rand van de beker. Als laatste doe je een espresso erbij. Klaar! Je hebt nu een super 'hot- en good looking' drankje.



Koffierecept 4 - Espresso-cubes met melk

Dit drankje is heerlijk, simpel én iets wat je thuis niet snel maakt! 


 

 

Ingredienten: 

  • espresso's
  • Volle melk (of halfvol)

 

Bereiden:

Zet een paar espresso's en vul een een ijsblokjeshouder en zet deze in de vriezer. Als ze na enkele uren bevroren zijn doe je 4 blokjes (afhankelijk van hoe groot je glas is) in een glas, giet de melk erover ét voila! Een super lekkere, romige, coffee-based, melkspecialiteit!