Koffierecepten speciaal voor coffee-to-go

Koffierecept 1 - Cold Brew Coffee Spritzer

 


Ingredienten:

  • Cold brew coffee (1/3 glas)
  • Tonic (1/3 glas)
  • IJsblokjes
  • Sinaasappelschil

 

Bereiden:

Doe als eerste het schilletje van de sinaasappel in het glas. Doe vervolgens 3 of 4 ijsklontjes in de beker. Schenk nu tot iets onder de rand tonic in de beker. Vul af met cold brew! Je kunt dit drankje ook maken met cold brew-ijsklontjes. Dat ziet er nog feestelijker uit!

 

Koffierecept 2 - Coffee Smoothie Kickstarter

Deze smoothie is perfect als lunch, of voor; 'voor of na het sporten'.




Ingrediënten:

  • 1/2 banaan
  • 1/2 avocado
  • Dubbele espresso
  • Sojamelk/amandelmelk/havermelk o.i.d.
  • Dadel of kneepje honing 

 

Bereiden: 

Doe alles in de blender. Snufje kaneel erbij, koffieboontje erop; en klaar!

 

Koffierecept 3 - Bobba Pearl Coffee

Dit drankje is een échte Aziatische trend. Zij drinken daar allemaal ’bubble-tea‘. Zoek het maar eens op op internet! Het originele recept is met thee en de bubbles, oftwel: de Tapiocaballetjes. Tegenwoordig wordt het ook in de koffie variant gemaakt, zoals wij nu doen.

 


 

Ingredienten:

  • Tapiocaparels
  • 1 Shot espresso
  • Amandelmelk / havermelk / sojamelk / volle melk

 

Bereiden:

Kook de parels minimaal 45min. totdat ze doorzichtig zijn. Het leukste is om ze in een liter filterkoffie te koken zodat de koffiesmaak erin trekt. 

Wanneer ze eenmaal doorzichtig zijn, laat je ze uitlekken en spoel je ze koel af. Je kunt er genoeg koken voor een hele dag bijvoorbeeld. Dan 2 lepels parels in de beker. Schenk een scheutje siroop erop. Dit kan elke smaak zijn. Voeg erna melk toe, tot bijna aan de rand van de beker. Als laatste doe je een espresso erbij. Klaar! Je hebt nu een super 'hot- en good looking' drankje.



Koffierecept 4 - Espresso-cubes met melk

Dit drankje is heerlijk, simpel én iets wat je thuis niet snel maakt! 


 

 

Ingredienten: 

  • espresso's
  • Volle melk (of halfvol)

 

Bereiden:

Zet een paar espresso's en vul een een ijsblokjeshouder en zet deze in de vriezer. Als ze na enkele uren bevroren zijn doe je 4 blokjes (afhankelijk van hoe groot je glas is) in een glas, giet de melk erover ét voila! Een super lekkere, romige, coffee-based, melkspecialiteit!

Theerecept 1 - Green Lemon Ginger Booster
Een heerlijk verfrissende powertea!



Benodigdheden:

  • 1 zakje Bradley's green tea lemon
  • Gember
  • Honing
  • Schil van citroen
  • Munt (optioneel)
  • IJsklontjes

Bereiden:

Zet de thee zoals gebruikelijk (85 graden/3-5 min) en doe er een stukje gember naar smaak in, plus een knijpje honing. Zet weg in de koelkast. Als de thee gekoeld is, vul je je glas met ijsklontjes. Doe een stukje citroenschil en/of schijfje citroen in het glas. Schenk het glas nu vol met koude thee. Optioneel nog een takje munt voor extra freshness! Klaar is je verfrissende power-tea!


Theerecept 2 - Rooibos Orange Slicer
Een heerlijke friszoete ice tea met fruitsmaak!

Rooibos Orange Slicer

Benodigdheden:

  • Rooibos thee
  • Sinaasappel
  • IJsklontjes

Bereiden:

Zet de thee zoals gebruikelijk (2 gram per kopje of 12 gram bij een liter / 100 graden / 5 min) en zet een nachtje weg in de koelkast. 
Snijd 2 plakken sinaasappel; let erop dat ze dik genoeg zijn om een satéprikker door de schil te prikken. Rijg 2 schijfjes sinaasappel aan de prikker. Knip nu op maat af en zet hem in het glas. Vul nu het glas met ijsblokjes en schenk de koude rooibos thee over de blokjes. Resultaat: een fris zoete Ice Tea met een heerlijke fruitsmaak! 

Theerecept 3 - Champagne Cassis Ice Tea
Een heerlijke, feestelijke bubbel thee!



Benodigdheden:

  • Champagne Cassis Thee
  • Spa rood
  • 1 IJsklontje

Bereiden:

Maak de thee iets sterker als gebruikelijk (3 gram per kopje / 80 graden / 4 min) en zet weg om te koelen.
Zodra de thee gekoeld is, schenk je 1/4 van het glas vol met thee. Dan vul je de rest van het glas met gekoelde spa rood. Doe er 1 ijsblokje en 1 mooi eetbaar bloemetje in. Santé met deze feestelijke bubbel thee!

Theerecept 4 - Blue Elderflower Dream
Dit frisse en bloemige drankje steelt de show


Benodigdheden:

  • Natural blue tea
  • Vlierbloesemsiroop
  • IJsklontjes

Bereiden:

Maak de thee (2 gram / 160 ml water / 100 gr / 2 min) en zet weg om te koelen. Wanneer de thee gekoeld is doe je er een scheutje vlierbloesem siroop in het glas. Doe hier ijsblokjes op tot aan de rand van het glas. Schenk nu de blauwe thee over de ijsblokjes en de siroop. Door de zuren in de siroop, zal de thee van blauw veranderen naar paars. It looks like magic!