In Ethiopië wordt fascinerende koffie geproduceerd. Experts beweren dat de beste koffiebonen ter wereld uit Afrikaanse landen komen, zoals Kenia en Ethiopië.

In drie gebieden in Ethiopië bevinden zich de meeste plantages. Het gaat om Harrar, Ghimbi en Sidamo. De koffiebonen uit deze verschillende regio's smaken anders. Zo heeft Harrar-koffie een droge en zurige (wijnachtige) smaak. Verder is Harrar-koffie bekend om haar rijke aroma en een pittig karakter. Ethiopische Yirgacheffee-koffie uit Sidamo is een lievelingetje van veel koffieliefhebbers. Deze koffie smaakt mild, fruitig en aromatisch. Daarnaast is er nog Ghimbi-koffie, die iets gebalanceerder, maar ook zwaarder smaakt dan Harrar-koffie.

Sidamo-bonen van Mocca d'Or
Mocca d'Or haalt de beste Ethiopische bonen uit het fijne koffiegebied Sidamo. De Ethiopia Sidamo is een pure landen koffie; vol, aromatisch, iets zoet en fruitig van smaak. Sidamo ligt in het zuiden van Ethiopië en is één van de beste koffiegebieden...en dat proeft u!

Ethiopië-blend
Proeft u liever een blend? Mocca d'Or verkoopt ook een mix van verschillende bonen uit diverse regio's in Ethiopië. De koffie smaakt vol, verfijnd en wijnachtig.

Proeven?
Wilt u een zak Ethiopische bonen proeven? Vul dit formulier in voor de blend en dit formulier voor de bonen uit Sidamo.