Tampen is geen rocket science. Het is techniek. 

Elke barista heeft zijn eigen tamptechniek, welke verbeterd door uren en uren oefenen. Het maakt deel uit van een ritueel, het vakmanschap dat barista's tot kunstenaars verheft. Dus hoe kan een ingenieur hiermee helpen? PUQPress zou je nooit durven vertellen hoe je je werk moet doen - maar we weten wel hoe we het je gemakkelijker kunnen maken met een precisie koffietamper.

De PUQPress begon met een gesprek in een koffiebar. Een barista had moeite met tampen omdat het pijn deed aan haar pols. Toevallig was de klant die ze bediende een ingenieur, vers van het werken aan hefplatforms, oftewel waanzinnig grote boten die zichzelf uit het water kunnen tillen. Hij dacht: 'Als ik een schip op palen kan stabiliseren, dan kan ik toch ook een koffiebed stabiel krijgen en ervoor zorgen dat het plat wordt aangedrukt?” 

De volgende dag keerde hij terug naar de barista met een groot, omvangrijk apparaat. Het was niet mooi, maar het kon koffie precies, pijnloos en consistent aandrukken voor de barista. De PUQPress was geboren! Sindsdien is er veel veranderd. De vierde generatie PUQPress is strakker en sneller: hij levert een perfect platte tamp in 1,3 seconden. We weten dat je dat als barista waarschijnlijk net zo goed en net zo snel kunt, maar we weten ook dat je honderden keren per dag, elke week, elk jaar tampt. Dus geef je armen een pauze en laat PUQPress de druk op zich nemen. Het zal je workflow zeker verbeteren, maar wat nog belangrijker is, het bespaart je energie die je kunt gebruiken om je nieuwsgierigheid en creativiteit te stimuleren, of om in gesprek te gaan met jouw klanten.

Je weet maar nooit, misschien is een van hen zelfs een ingenieur.

Meer weten over de PUQPress?

Download dan hier de algemene brochure of neem contact met ons op!

Daarnaast zijn de PUQPress modellen die wij op dit moment leveren te bekijken op onze machinepagina.