Officiële Pre Practice Room WBC bij Het Amsterdamse Proeflokaal

6 juni 2018

Amsterdam is gastheer van meer dan zestig koffie-kampioenen van over de hele wereld, die acte de présence gaan geven tijdens het World Barista Championship (WBC) op 20 tot en met 23 juni in de RAI Amsterdam! Het kampioenschap vindt plaats tijdens World of Coffee 2018 en begint een dag voordat de beursvloer wordt geopend.

Het World Barista Championship (WBC), wordt jaarlijks georganiseerd door World Coffee Events (WCE) in samenwerking met de Specialty Coffee Association (SCA). Het is 's werelds belangrijkste koffiecompetitie, gericht op vaardigheden in het bereiden van koffiedranken. Kampioenen, uit meer dan 60 nationaal gekwalificeerde evenementen, zullen hun gekozen koffies presenteren in een spraakmakende presentatie van 15 minuten, waarbij ze espresso’s en koffiespecialiteiten op basis van melk, bereiden voor een panel van WCE gecertificeerde juryleden.

Een optimale voorbereiding voor het WBC is van essentieel belang. Daarom heeft Victoria Arduino (NL) voor de deelnemers in de periode van 17 tot en met 20 juni, Het Amsterdamse Proeflokaal aan het Stadionplein 300, ingericht als officiële Pre-Practice room, dat geheel voorzien is van meerdere VA 388 Black Eagle wedstrijdmachines.

In de periode hieraan voorafgaand, van 4 t/m 14 juni, kunnen deelnemers voor de voorbereiding terecht bij drie andere lokaties in Amsterdam, te weten 30 ML (Overtoom 558h), Starbucks (Rembrandtplein 9) en Bocca Coffee (Kerkstraat 96).