Een prachtige variëteit uit Brazilië!

29 september 2020

Exclusief voor speciaalzaken.

LIMITED EDITION | Brazilië - Yellow Catuai

CatuaiDeze Limited Edition bied je een stukje verdieping in de wereld van koffie, en wel in de koffievariëteiten uit Brazilië. De koffiebonen van deze prachtige Limited Edition zijn afkomstig uit de Chapada de Minas.

Smaak: Hazelnoot, Sinaasappel, Melkchocolade
Nuances: Karamel
Body: Vol en Creamy
Geschikt voor: Alle zetmethoden

Brazilië, haar koffieproductie en koffievariëteiten.

Brazilië is verantwoordelijk voor ongeveer een derde van de koffie die we drinken. Koffieproductie in Brazilië heeft geleid tot de ontwikkeling van een lange lijst van Arabica koffievariëteiten. Koffie is een voedingsmiddel, en zoals bij alle voedingsmiddelen, zijn er verschillende soorten. In de supermarkt vindt u bijvoorbeeld een groot aantal verschillende soorten appels, zoals een Granny Smith, Pink Lady of misschien Golden Delicious. Het zijn allemaal appels, maar elke soort verschilt van smaak tot textuur en groeit op verschillende manieren.

Koffievariëteiten zijn belangrijk om een ​​aantal verschillende redenen.

Voor de consument zullen diverse variëteiten verschillende smaakprofielen produceren.
Voor koffieproducenten is het houden van verschillende koffievariëteiten een onderdeel van hun plantbeheer waarmee zij het succes van een oogst kunnen bepalen. Diverse variëteiten zullen  koffie van verschillende kwaliteit produceren met verschillende opbrengstniveaus, wat rechtstreeks van invloed kan zijn op het inkomen van een boer. Daarnaast gedijen variëteiten goed of slecht in bepaalde omgevingen, dus het is belangrijk voor de koffieproductie dat producenten het beste gewas voor hun plantage selecteren.

De variëteit Yellow Catuai uit Brazilië.

De oorsprong van de Yellow Catuai is terug te voeren tot 1948, toen men begon met het ontwikkelen van een variëteit met een hoge opbrengst. De Yellow Catuai is het resultaat van kunstmatige veredeling van variëteit Caturra, en variëteit Mundo Novo, vanwege zijn hoge opbrengsten. De Yellow Catuai profiteert van zijn kleinere formaat plant, wat betekent dat er meer planten in dezelfde ruimte kunnen worden gezaaid wat in dit geval leidt tot een hoge productiviteit. In 1972 de Yellow Catuai op de markt. Door zijn productiviteit en goede smaakkwaliteit werdt hij enorm populair.

Naast de Yellow Bourbon die wij in ons vaste assortiment hebben, die zoet is, delicaat, notig en fruitig, bieden wij nu dus ook de variëteit Yellow Catuai eenmalig aan. Hij zorgt voor een zoete volle kop koffie met een heldere aciditeit en smaken van hazelnoot, sinaasappel en caramel. De naam komt van de inheemse taal van het Guarani, wat zich vertaalt naar 'zeer goed'. Vooral als cappuccino is deze koffie geweldig, het lijkt dan net een caramel gebakje!

Vanaf nu verkrijgbaar in kilogram verpakking.

Interesse   OP = OP