Een Limited Edition koffie uit China!

30 oktober 2020

China Yunnan Organic

Deze Limited Edition is, vanaf dinsdag 10 november, speciaal verkrijgbaar voor en via onze speciaalzaken!

Smaak: Pure chocolade, intens zoet

Nuances: gedroogde kers, amandel

Body: volle body, cremig

Geschiktvoor: alle zetmethoden behalve filter. 

BESTEL NU

 

China -  Yirong Farm, Yunnan

Aangedreven door een moeder-dochterduo dat zich richt op het beschermen van het milieu en het delen van economische voordelen met hun gemeenschap! Er is zoveel om van te genieten, van deze volledig gewassen biologische koffie uit Yunnan.

Bekijk video

Over deze koffie

Toen Jane Luo en haar man in 1987 koffie begonnen te verbouwen op Yirong Farm, behoorde hun koffie tot de eerste koffie die werd verbouwd in de prefectuur Menglian, in Yunnan. Nu, meer dan 30 jaar later, werkt hun dochter, Jean Luo, samen met haar moeder, Jane, om de volgende stap voorwaarts te zetten en hun bedrijf uit te breiden d.m.v. export. Jane's partner, Song, is ook betrokken bij het managen van Agronomy en Farm Operations.

Yirong Farm heeft zich ook ontpopt als een gemeenschapsleider op het gebied van economische kansen, met name voor de nationaliteiten van minderheden, waaronder de nationaliteiten Va, La Hu en Dai. De focus van Yirong Farm op de koffieproductie heeft tal van industrieën gestimuleerd die grote banen hebben gecreëerd, waardoor veel huishoudens hun eigen vervoer konden kopen en huizen voor hun gezin konden bouwen.

De teelt

Voor deze gecertificeerde biologische koffie, wordt compost gebruikt om koffiebomen te bemesten, waardoor er geen chemische pesticiden nodig zijn. De boerderij wordt het hele jaar door bewaterd door een bergbron. Terwijl koffie het belangrijkste gewas is dat in Yirong wordt verbouwd, verbouwt de boerderij ook thee, een veelgebruikt landbouwproduct in Yunnan, en maïs.

De oogst en na de oogst

De koffiebes wordt selectief met de hand geplukt en vervolgens gepulpt op een mechanische aqua pulper. Gepulpte koffie wordt vervolgens gedurende 24 tot 30 uur gefermenteerd in betegelde betonnen tanks. Na de fermentatie wordt het perkament in waskanalen schoongemaakt en, voor gedurende 30 tot 38 dagen, te drogen gelegd op verhoogde bedden.

Sucafina China

Ondanks dat het niet zo bekend staat om de koffieproductie, heeft Yunnan de ideale omstandigheden voor de productie van hoogwaardige koffie. Er worden steeds meer koffieprojecten uitgebouwd in Yunnan. Met wat investeringen in opleiding en infrastructuur, hard werken en een robuust kwaliteitscontrolesysteem, kunnen de koffieproducenten in Yunnan zich steeds beter onderscheiden.

BESTEL deze koffie