Koffie uit Brazilië, direct source!

15 januari 2021

Brazil Sao Luiz Estate

Deze Limited Edition is, vanaf maandag 1 februari, speciaal verkrijgbaar voor en via onze speciaalzaken!

 

Smaak: waanzinnig

Nuances: mandarijn (citrus), chocoladetruffel, drop en koekkruiden

Body: rijk & vol

Geschikt voor: alle zetmethoden behalve filter. 

Bestel nu

 

Direct Source uit Brazilië

In 2019 is Niels te Vaanhold, onze barista en kwaliteitsmedewerker, uitgenodigd om naar Brazilie te gaan om coffee farms te gaan bezoeken. Het doel van deze reis was om inzicht te krijgen over waar onze koffies vandaan komen en relaties op te starten met koffie boeren. Niels heeft met een aantal boeren nog steeds contact, waaronder met de prachtige coffee farm Sao Luiz Estate.

Deze farm maakte deel uit van het programma waarin in totaal 4500 boeren uit deze regio mee doen. Het doel van deze organisatie is om duidelijk en inzichtelijk te krijgen waar de koffie vandaan komt en om enkel en alleen specialty coffee te produceren van een zeer hoge kwaliteit.

Meer weten over het project waarbij deze farm is aangesloten?

Lees verder

Wat is Direct Source?

In geval van Direct Source hebben wij zelfstandig contact gezocht met de koffieboerderij en dus direct via deze boerderij de koffie ingekocht. Na inkoop hebben wij enkel een tussenpartij gezocht voor het  afhalen bij de specifieke farm en het verschepen naar Mocca d’Or; zonder verdere tussenpersonen.  

Variëteit

De variëteit van deze koffie is nieuw (wij hebben in het winkel assortiment bijv. een vaste “yellow bourbon”, en onlangs hadden wij een “yellow catuai” als special voor de winkels) en heeft de naam “guara”. Dit is de naam van een rode vogel maar ook van een rode wolf die met uitsterven zijn bedreigd, ze hebben deze naam gekozen omdat het gaat om een nieuwe koffie soort die ze willen vermenigvuldigen omdat deze soort resistent is tegen veel ziektes en uitermate goed kan groeien onder vele omstandigheden.

Farm en balen


Sao Luiz Estate is een farm van ongeveer 330 hectare en via de QR-code kunnen jullie zien op welk veld deze koffie exact heeft gegroeid. Het lot bestaat uit 38 balen koffie van 60 kilo en die hebben wij allemaal gekocht. Speciaal voor ons hebben ze het Mocca d’Or logo op de zakken gemaakt en deze zien er fantastisch uit.

 

QR-code

Op de verpakking van deze koffie staat een QR-code en hier vind je écht ALLES over deze bijzondere koffie. Van leuke foto's tot en met de bijbehorende smaakprofielen en specificaties. Kun je de QR niet scannen? Niet getreurd, ga direct naar Região do Cerrado Mineiro - Verde Trace.