SUP regelgeving per 1 januari 2024

14 november 2023

Wij willen u hierbij informeren over de laatste stand van zaken omtrent de SUP wetgeving (Single Use Plastic) en de veranderingen die per januari 2024 gaan gelden. Waar dient u rekening mee te houden per 1 januari 2024:

CONSUMPTIE VOOR ONDERWEG
Van toepassing op Horeca en Speciaalzaken die Coffee-To-Go aanbieden.
Per 1 januari 2024 is er een verbod op de GRATIS verstrekking van kartonnen wegwerpbekers die een plastic laagje (coating) bevatten voor consumptie onderweg. Verstrekking is WEL toegestaan als u een extra bijdrage vraagt. U kunt onze Mocca d’Or To Go bekers dus gewoon afnemen. Wat ook toegestaan is, is dat de consument een eigen beker meeneemt.

CONSUMPTIE TER PLAATSE
Van toepassing op de kantorenmarkt, horeca & evenementen.
Voor consumptie ter plaatse geldt voor u per 1 januari 2024 een VERBOD op het inzetten van kartonnen wegwerpbekers die een plastic laagje (coating) bevatten. Hiervoor moet een herbruikbaar alternatief (bijvoorbeeld servies) worden ingezet. Een andere optie is herbruikbare bekers aan te bieden die onderdeel zijn van een inname/recycling systeem. Wij kunnen u voorzien van mooi servies en mokken en bekijken opties in alternatieven.

VORMVASTE AROUND THE CUP PRODUCTEN
Per 1 januari 2024 geldt een verbod op vormvaste plastichoudende single portion producten. Dit betekent dat wij onze huidige plastic Mocca d’Or melkcup niet meer mogen aanbieden. Wij zullen u een andere melkcup bieden. Voor alle andere producten zoals suiker, creamersticks en koekjes geldt GEEN verbod maar blijft de huidige SUP toeslag van toepassing, zoals u nu al gewend bent.

Wilt u meer informatie over de voor u geldende regels tot op heden dan verwijzen we u naar deze verdere informatie.

Regelgeving kantoren, bedrijven en instellingen.
Regelgeving horeca.
Regelgeving evenementen.
Regelgeving sportclubs en verenigingen.