Kijk vanaf 18:30 live naar de FINALE van Niels te Vaanhold in Brazilië!

9 november 2018

HET AFTELLEN IS BEGONNEN!

Kijk mee met Niels te Vaanhold, tijdens zijn finale vanuit Brazilië.

LIVE STREAM   > LET OP! KIES DE JUISTE STREAM: 2018 WCTC.


WAAR DOET NIELS AAN MEE?

WORLD COFFEE CHAMPIONSHIPS

Niels te Vaanhold, Barista bij Mocca d'Or, heeft inmiddels de finale bereikt van de World Cup Tasters Championship! World Coffee Events organiseert dit jaar namelijk weer de World Coffee Championships, ditmaal in Brazilië.

De organisatie biedt 4 kampioenschappen:

  1. World Brewers Cup Championship
  2. World Latte Art Championship
  3. World Good Spirits Championship
  4. World Cup Tasters Championship

En omdat Niels dit jaar de Dutch Cup Tasters Championship heeft gewonnen, mag hij Nederland vertegenwoordigen tijdens de World Cup Tasters Championship. En daarbij stijgt hij weer eens boven zichzelf, en zijn concurrenten, uit!


DE WEG NAAR DE FINALE

BEKIJK DE SAMENVATTING

VAN JEROEN BRUGMAN - Hoe Niels de finale wist te bereiken.


TEAMNIELS

Uiteraard staat Niels er niet alleen voor in Brazilië! Hij wordt vergezeld door dit zestal: 'Ron, Frans, Paul, Gijs Judith & Getty'. Keurig gekleed in het, voor ons welbekende, oranje. Ze noemen zichzelf ook wel, #TEAMNIELS!


DE SPELREGELS

Over het algemeen proeven de deelnemers acht sets van drie kopjes koffie, triangles genaamd. Elke triangle bestaat uit twee kopjes met identieke koffie en een kopje met een afwijkende koffie.

De kunst is om binnen acht minuten de afwijkende kopjes koffie aan te wijzen. Per ronde kunnen de deelnemers maximaal acht punten behalen. De eindscores bestaan uit een combinatie van de meeste punten en de snelste tijd.

De deelnemers met de hoogste eindscores gaan door; waar naarmate de finale nadert de verschillen tussen de koffiesoorten steeds kleiner worden. In de finale zijn de koffiesoorten straks dus nauwelijks nog van elkaar te onderscheiden.

De winnaar
Degene die de meeste “foute” kopjes, correct weet te scheiden van de overgebleven twee identieke koffies, is de winnaar. Als er meerdere deelnemers zijn met hetzelfde resultaat is de tijd; de doorslaggevende factor.