Limited Edition - Kenya Natural

7 oktober 2021

Deze Limited Edition is, vanaf maandag 11 oktober, speciaal verkrijgbaar voor en via onze speciaalzaken!

Kenya Natural

 

 

Smaak: aardbei, chocolade 

Nuances: blauwe bes, vanille 

Body: vol & zacht 

Geschikt voor: alle zetmethoden behalve filter.  

BESTEL NU

 

DIRECT SOURCE UIT KENIA

In februari 2020 is Judith Konsten, onze kwaliteitsmanager, uitgenodigd om naar Kenia te gaan om coffee farms te gaan bezoeken. Het doel van deze reis was om inzicht te krijgen over waar onze koffies vandaan komen en relaties op te starten met o.a. koffieboeren. Judith heeft met een aantal plaatselijke medewerkers, handelaren en boeren nog steeds contact! Waaronder met Duncan Busuru, hoofd marketing van Connect Coffee uit Nairobi in Kenya. Dankzij deze directe contacten hebben we dan ook de Kenya Natural kunnen bemachtigen, hoe gaaf is dat!?

Wat is Direct Source?

In geval van Direct Source hebben wij zelfstandig contact gezocht met de koffieboerderij en dus direct via deze boerderij de koffie ingekocht. Na inkoop hebben wij enkel een tussenpartij gezocht voor het  afhalen bij de specifieke farm en het verschepen naar Mocca d’Or; zonder verdere tussenpersonen. 

De variëteit

Als het om Keniaanse koffiesoorten gaat, hebben de meeste koffiebranderijen de variëteit SL28 of SL34 bovenaan hun lijst staan. Het is waar dat de SL's bekende koffievariëteiten die een volle smaak kunnen garanderen. De SL28 is een hoge koffieboom met hoge opbrengsten en een uitzonderlijk goed cupprofiel.

QR-CODE

Op de verpakking van deze koffie staat een QR-code en hier vind je écht ALLES over deze bijzondere koffie. Van leuke foto's tot en met de bijbehorende smaakprofielen en specificaties. Kun je de QR niet scannen? Niet getreurd, ga direct naar LIMITED EDITION | KENYA NATURAL.