VRAAG | WAT IS DIRECT SOURCE?

In geval van Direct Source hebben wij zelfstandig contact gezocht met de koffieboerderij en dus direct via deze boerderij de koffie ingekocht. Na inkoop hebben wij enkel een tussenpartij gezocht voor het  afhalen bij de specifieke farm en het verschepen naar Mocca d’Or; zonder verdere tussenpersonen.   

Op dit moment hebben wij één Direct Sourced koffies in ons assortiment, de Brazil São Luiz Estate.

KOFFIEBONEN | BRAZIL SãO LUIZ ESTATE

 

 

 


Smaak: Mandarijn & chocoladetruffel

Nuances: drop & koekkruiden

Body: rijk & vol

Geschikt voor: alle zetmethoden behalve filter. 

 

 

Video's | Over de Brazil São Luiz Estate 

DEEL 1 | De introductie van, en achtergrond informatie over, de Brazil São Luiz Estate.

DEEL 2 | Nu vast in ons assortiment, de Brazil São Luiz Estate.


HET VERHAAL | ONDERWEG 
NAAR BRAZILIË

In 2019 is Niels te Vaanhold, onze barista en kwaliteitsmedewerker, uitgenodigd om naar Brazilie te gaan om coffee farms te gaan bezoeken. Het doel van deze reis was om inzicht te krijgen over waar onze koffies vandaan komen en relaties op te starten met koffie boeren. Niels heeft met een aantal boeren nog steeds contact, waaronder met de prachtige coffee farm São Luiz Estate.

Deze farm maakte deel uit van het programma waarin in totaal 4500 boeren uit deze regio mee doen. Het doel van deze organisatie is om duidelijk en inzichtelijk te krijgen waar de koffie vandaan komt en om enkel en alleen specialty coffee te produceren van een zéér hoge kwaliteit.

Meer weten over dit project, waarbij deze farm is aangesloten?

Lees verder

De VARIËteit | DE RODE GUARA KOFFIEBESSEN

De variëteit van deze koffie is nieuw en heeft de naam “Guara”. Dit is de naam van een rode vogel maar ook van een rode wolf die met uitsterven zijn bedreigd, ze hebben deze naam gekozen omdat het gaat om een nieuwe koffie soort die ze willen vermenigvuldigen omdat deze soort resistent is tegen veel ziektes en uitermate goed kan groeien onder vele omstandigheden.

DE FARM | São LUIZ ESTATE

São Luiz Estate is een farm van ongeveer 330 hectare en via deze URL is te zien op welk veld deze koffie exact heeft gegroeid. Het lot bestaat uit 38 balen koffie van 60 kilo en die hebben wij allemaal gekocht. Speciaal voor ons hebben ze het Mocca d’Or logo op de zakken gemaakt en deze zien er fantastisch uit.

 

DE BRON | LEES HET RAPPORT

 

Op zoek naar de officiële bron met achtergrondinformatie, bijbehorende smaakprofielen, specificaties en het kwaliteitsrapport? Ga dan naar de officiële Engelse webiste van, Região do Cerrado Mineiro - Verde Trace.

Of download direct het kwaliteitsrapport en het kwaliteitscertificaat in PDF.