Een perfecte cappuccino bestaat grofweg uit 1/3 deel espresso, 1/3 deel melk en 1/3 deel melkschuim. Wilt u de lekkerste cappucino's maken? Doorloop de onderstaande 8 stappen.

Benodigdheden / ingrediënten cappuccino

Espressomachine
Metalen kan
Melk
Versgebrande koffiebonen

Hoe maak ik een cappuccino?

Voor het maken van een cappuccino moeten er verschillende stappen ondernomen worden. U moet eerste een espresso zetten en vervolgens de melkschuim maken. Vol het maken van een cappuccino, is het belangrijk dat u een espressomachine heeft. Hierbij heeft u namelijk de beschikbaarheid over een stoompijpje. 

#Stap 1 - Verwarm uw espressomachine.
#Stap 2 - Verwam het kopje voor. Hierdoor koelt de espresso niet direct af en ervaart de drinker bij het aanraken van het kopje dat de espresso warm is.
#Stap 3 - Voeg versgebrande bonen aan de espressomachine toe. Mocca d'Or heeft een groot assortiment met koffiebonen van over de hele wereld.
#Stap 4 - Zet de espresso.
#Stap 5 - Vul een metalen kan voor 1/3 met koude melk.
#Stap 6 - Voordat u de melk verwarmt, zet u de stoompijp twee seconden aan om resten water te verwijderen. Plaats vervolgens de punt van de stoompijp in de melk en zet de stoompijp aan.
#Stap 7 - Als er een melkschuimlaag ontstaat en de melk in volume toeneemt, houdt u de kan steeds lager. Zorg er wel voor dat de punt van de stoompijp in de melk blijft. Hierbij kunt u de kan schuinhouden, om een draaikolk in de melk te krijgen. U blijft de melk stomen tot deze 65° Celsius is en wanneer de melk in volume is verdubbeld.

Tip: Voor stevig melkschuim, zet u de onderkant van de metalen kan met een klap op het aanrecht.
#Stap 8 - Giet de melk rechtstreeks in het kopje espresso. U begint in het midden. De espresso is klaar om geserveerd te worden!  


Heeft u nog vragen over 'hoe maak ik de lekkerste cappuccino'? Stel onze professionals de vraag! Neem contact met ons op.