Je zoekt een koffieapparaat voor jouw horeca-onderneming. Wat zijn geschikte koffieapparaten? En waar moet je op letten? Mocca d'Or geeft tips!


Voor een horeca-onderneming is het van belang dat de koffie natuurlijk fantastisch smaakt. Een klant die tevreden is over zijn kopje koffie, komt graag terug. Uit een onderzoek blijkt dat een goede koffie de kans op herhaalbezoek van een klant met 20% (restaurant) tot 60% (lunchroom) vergroot.

Daarnaast is capaciteit een belangrijk punt. Hoeveel kopjes koffie moeten er gezet worden? Zijn dit er meer dan vijftig per uur, dan is het verstandig om te investeren in een koffieapparaat met meerdere groepen. Hierdoor is het mogelijk om meer espresso's of cappuccino's tegelijkertijd te produceren.

Een ander belangrijk puntje is: wie 'tapt' de koffie? In een koffiebar staat vaak een (professionele) barista achter de bar. Dan is het verstandig om een uitgebreide halfautomaat aan te schaffen.