Zoekt u vers gebrande bonen voor uw koffiemachine? Mocca d’Or is dé specialist op het gebied van koffiebonen én uw leverancier. Wij bieden verschillende bonen voor u koffiemachine, in de volgende categorieën:
Smaak |
Melange |
MVO koffie |
Pure landen |
Mild |
x |
x |
Santos Brazil Cerrado |
Mild & vol |
Locale |
Mexico |
Guatemala Antigua |
Vol & rijk |
Aureo |
Earth Coffee |
Costa Rica Tarrazú |
Zeer krachtig |
Moccarabica |
Bio Blend Tradiotional |
Sulawesi Kalosi |
Zie het assortiment met alle productomschrijvingen
Wilt u advies over de verschillende koffiemachine bonen? Neem gerust even contact met ons op. De medewerkers van onze koffiebonen groothandel staan u graag te woord.
Hoe worden bonen gemalen in de koffiemachine?
Wanneer u een espresso drinkt, zijn fijngemalen koffiebonen heel belangrijk. Hoe fijner de koffie gemalen is, hoe intenser de smaak. Het water doet er namelijk langer over om door de koffie heen te lopen. Een volautomaat koffiemachine maalt de bonen zelf. Bij een halfautomaat moet u zelf de koffiebonen malen en kunt u bepalen hoe fijn u de koffiebonen maalt.
Er zijn verschillende soorten maalschijven in de espressomachines, namelijk metalen, keramische of conische maalschijven. We lichten de verschillende maalschijven kort toe.
- Keramische maalschijven
Het voordeel van keramische maalschijven ligt in het feit dat de bonen niet te heet worden tijdens het malen ervan. Dit voorkomt dat u een verbrande smaak in uw koffie proeft. Keramische maalschijven zijn het duurst omdat deze langer meegaan dan de andere soorten maalschijven.
- Metalen maalschijven
Metalen maalschijven zijn over het algemeen goedkoper dan keramische maalschijven, maar vergen ook vaker onderhoud. De maalschijven worden warm tijdens het malen van de koffiebonen, waardoor de smaak van de koffie kan veranderen. Het voordeel van metalen maalschijven is, dat de koffiebonen sneller worden gemalen.
- Conische of vlakke maalschijven
Conische maalschijven worden niet snel heet bij het malen van koffiebonen. De maalgraad van de koffiemachine wordt bij zowel conische of vlakke maalschijven bepaald door de afstand tussen de verschillende maalschijven. In veel espressomachines zitten vrijwel altijd Conische maalschijven. In losse bonenmalers zitten grotere maalschijven welke vaker plat zijn.