Zoekt u vers gebrande bonen voor uw koffiemachine? Mocca d’Or is dé specialist op het gebied van koffiebonen én uw leverancier. Wij bieden verschillende bonen voor u koffiemachine, in de volgende categorieën:

Smaak

Melange

MVO koffie

Pure landen

Mild

x

 x

Santos Brazil Cerrado
Maragogype

Mild & vol

Locale
Dessert
Café Molla
Cadé Quente Dia

Mexico

Guatemala Antigua
Colombia Supremo
Ethiopia Sidamo
Panama Boquete

Vol & rijk

Aureo
Exclusivo
Arabusta
Sensazione
Esperienza
Café Diego
Café Otono Dia
Café Inverno
Arabusta
Blauw

Earth Coffee
Espresso Arabica
Peru Cecovasa
Bio Blend Special
Bio Blend Royal
Ethiopië
Espresso Decafeo
Peru Cecovasa
Dessert

Costa Rica Tarrazú
Kenia Masai Aa Top
Cuba Turquino Lavada
India Monsooned Malabar AA
Brasil Yellow Bourbon

Zeer krachtig

Moccarabica
Raffinato
Sicilia
Decafeo Donker

Bio Blend Tradiotional
Sumatra Gayo Mountain
Arabusta

Sulawesi Kalosi

Zie het assortiment met alle productomschrijvingen

Wilt u advies over de verschillende koffiemachine bonen? Neem gerust even contact met ons op. De medewerkers van onze koffiebonen groothandel staan u graag te woord.

Hoe worden bonen gemalen in de koffiemachine?

Wanneer u een espresso drinkt, zijn fijngemalen koffiebonen heel belangrijk. Hoe fijner de koffie gemalen is, hoe intenser de smaak. Het water doet er namelijk langer over om door de koffie heen te lopen.  Een volautomaat koffiemachine maalt de bonen zelf. Bij een halfautomaat moet u zelf de koffiebonen malen en kunt u bepalen hoe fijn u de koffiebonen maalt.

Er zijn verschillende soorten maalschijven in de espressomachines, namelijk metalen, keramische of conische maalschijven. We lichten de verschillende maalschijven kort toe.

  1. Keramische maalschijven
    Het voordeel van keramische maalschijven ligt in het feit dat de bonen niet te heet worden tijdens het malen ervan. Dit voorkomt dat u een verbrande smaak in uw koffie proeft. Keramische maalschijven zijn het duurst omdat deze langer meegaan dan de andere soorten maalschijven.
     
  2. Metalen maalschijven
    Metalen maalschijven zijn over het algemeen goedkoper dan keramische maalschijven, maar vergen ook vaker onderhoud. De maalschijven worden warm tijdens het malen van de koffiebonen, waardoor de smaak van de koffie kan veranderen. Het voordeel van metalen maalschijven is, dat de koffiebonen sneller worden gemalen. 
     
  3. Conische of vlakke maalschijven
    Conische maalschijven worden niet snel heet bij het malen van koffiebonen. De maalgraad van de koffiemachine wordt bij zowel conische of vlakke maalschijven bepaald door de afstand tussen de verschillende maalschijven. In veel espressomachines zitten vrijwel altijd Conische maalschijven. In losse bonenmalers zitten grotere maalschijven welke vaker plat zijn.