Met een heerlijke kop dampende koffie op de bank. Een heerlijk recept voor de koude wintermaanden van het jaar, speciaal voor de kerstdagen!

Ingrediënten:
8 kopjes espresso
300 ml volle melk
200 ml slagroom
150 ml Baileys
125 gram pure chocolade
2 kruidnagels
1 kaneelstokje

Hoe bereid je de kerstkoffie?
Verwarm de melk in een pan. Zorg ervoor dat de melk niet kookt! Voeg de kruidnagels en het kaneelstokje toe aan de warme melk en laat dit ongeveer 10 minuten intrekken. 

Giet het melkmengsel door een zeef. Breek daarna de chocolade in kleine stukjes en voeg deze aan de melk toe. Verwarm het melkmengsel totdat de chocolade is gesmolten. 

Klop de slagroom stijf. Giet in elke mok ongeveer 30 ml Baileys en twee kopjes espresso. Verdeel het melkmengsel over de kopjes. Schep de slagroom op het mengsel. Garneer de kerstkoffie met cacaopoeder of chocolade vlokken. Genieten maar!

Bestel direct koffiebonen bij dit recept