U wilt als ondernemer en eigenaar van uw horecazaak natuurlijk de lekkerste koffie serveren. Hoe maak ik de lekkerste koffie? We beschrijven de 5 belangrijkse onderdelen.

#1 Versgebrande koffiebonen

De smaak ligt voor een groot deel aan de koffiebonen die u gebruikt. Zijn de bonen vers? Uit welke streek komen de koffiebonen? Mocca d'Or importeert koffiebonen uit Zuid-Amerika, Midden-AmerikaAzië en Afrika. Bekijk ons assortiment met verse koffiebonen

#2 Juiste watertemperatuur

Voor de optimale koffie-extractie is het belangrijk dat de temperatuur van het water onder het kookpunt ligt. Is de watertemperatuur te hoog? Dan smaakt de koffie bitter. Is de watertemperatuur te laag? Dan smaakt de koffie zuur, flauw of waterig. 

 Alle koffiemachines van Mocca d'Or hebben de beste temperatuur, waardoor de aroma van de koffie het beste tot zijn recht komt. Bekijk onze professionele koffiemachines 

#3 Halfautomaat i.p.v. een volautomaat koffiemachine

Een volautomatische koffiemachine produceert lekkere koffie. Voor speciale koffie is een halfautomaat beter geschikt. Bij een halfautomaat kunt u zelf bepalen hoeveel koffiebonen u gebruikt. Bij het kiezen van een halfautomaat is het belangrijk dat er een medewerker wordt opgeleid tot barista. (punt 5)

#4 Leidt een medewerker op tot barista

De lekkerste koffie of espresso op kantoor of in uw horecazaak serveert u met een medewerker die het baristavak goed in de vingers heeft. Wanneer u een barista cursus bij Mocca d'Or volgt, krijgt u les van de topbarista Nick Pruis. De barista cursus wordt in twee types aangeboden: de cursus kan bij u op locatie gegeven worden of u volgt de cursus bij Mocca d'Or Zwolle in het speciale trainingscentrum. 

#5 Gebruik het juiste water

Dit is niet een onderdeel waar u direct aan zult denken. Koffie bestaat voor 98% uit water! Dat betekent dat vers koud water onmisbaar is voor het maken van de lekkerste koffie.

Wanneer water wordt verwarmd, wordt er calcium afgezet. Als het water niet wordt gefilterd leidt dat tot een vernauwing van de buisjes waar het water doorheen stroomt. Daarnaast ontstaat er kalk in het apparaat wat verschillende gevolgen heeft. De koffiemachine kan het water niet verwarmen tot de juiste temperatuur, de koffie-extractie is niet altijd gelijk, het water heeft een laffe nasmaak en de kwaliteit van de crema wordt beïnvloed. Zorg ervoor dat uw koffiemachine met regelmaat ontkalkt wordt of kies voor een goede koffiemachine waarin dit probleem wordt verholpen.


Advies over de lekkerste koffie

Heeft u nog een vraag over 'hoe maak ik de lekkerste koffie'? Vul dan het contactformulier in of bel naar 038 - 46 53 500.